Circulaţia rutieră pe DN 13A în judeţul Harghita a fost restricţionată, miercuri seară, pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza ninsorilor abundente şi a vântului puternic, două tiruri rămânând blocate în trafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful de cabinet al prefectului judeţului Harghita, Adrian Pănescu, a declarat că traficul greu a fost restricţionat, începând cu ora 22.00, la 7,5 tone pe DN 13A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc.

El a precizat că în zona trecătorii Harghita ninge abundent, iar utilajele de deszăpezire ”fac faţă cu greu”. Stratul de zăpadă depus pe DN 13A ajunge până la cinci centimetri, deşi utilajele de deszăpezire intervin continuu.

”Măsura restricţionării traficului la 7,5 tone a fost luată de comun acord cu reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Harghita şi cu Poliţia Rutieră şi va fi menţinută atât timp cât condiţiile meteo o impun. Ninge abundent şi este o zăpadă grea, udă”, a spus Adrian Pănescu.

La vârful Harghita, două tiruri au rămas blocate în trafic, miercuri seară, din cauza zăpezii şi a carosabilului alunecos, autovehiculele fiind scoase de drumari la marginea şoselei.

În judeţul Harghita ninge neîntrerupt de la ora 13.00, iar în prezent se circulă în condiţii de iarnă pe DN 12 A Miercurea Ciuc - Comăneşti, pe DN 12 C în zona Lacu Roşu, pe DN 13 B Gheorgheni - Praid, în Pasul Bucin şi pe DN 15 Topliţa - Borsec, la Vârful Creanga. 

Judeţul Harghita se află, începând de miecuri, de la ora 8.00, şi până joi, la ora 11.00, sub atenţionare meteo cod galben de ploi, lapoviţă, ninsoare şi vânt care se intensifică până la 60 de kilometri pe oră la rafală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.