Opt persoane au fost reţinute, iar alte două sunt cercetate sub control judiciar pentru contrabandă cu ţigări în urma unor precheziţii derulate, duminică, în judeţele Galaţi, Călăraşi, Ilfov, Prahova şi în Bucureşti, anchetatorii stabilind că membrii uneia dintre grupări foloseau echipamente hardware şi software pentru a obţine informaţii în vederea sustragerii de ţigări de provenienţă Republica Moldova sau Ucraina din mijloacele de transport sau din locurile utilizate de alte persoane implicate în activităţi de contrabandă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Galaţi, duminică au fost făcute 18 percheziţii în Galaţi, Călăraşi, Ilfov, Prahova şi în Bucureşti, pentru destructurarea a două grupări de criminalitate organizată care au acţionat în perioada 2017 – 2018.

Conform anchetatorilor, pe teritoriul naţional au acţionat două grupuri infracţionale organizate care au introdus frauduolos în România, din Republica Moldova şi Ucraina, importante cantităţi de ţigări.

"În vederea derulării activităţilor infracţionale membrii unuia dintre cele două grupuri infracţionale au desfăşurat, fără autorizaţie, activităţi specifice culegerii de informaţii supuse autorizării, în sensul că au procurat şi deţinut echipamente hardware şi software pe care le-au utilizat la urmărirea şi obţinerea de informaţii prin dispozitive tip GPS, instalate pe autovehicule, scopul fiind acela de a sustrage ţigări de provenienţă Republica Moldova sau Ucraina din mijloacele de transport sau locaţiile utilizate de alte persoane implicate în activităţi de contrabandă", se arată în comunicatul IPJ Galaţi.

La percheziţii au fost găsite şi ridicate peste 25.500 de pachete de ţigări de contrabandă, o instalaţie de producţie ţigarete, o instalaţie de ambalare a ţigărilor şi o instalaţie de finisare a pachetelor, tutun vrac şi materiale pentru confecţionarea ţigaretelor (tuburi, filtre, folii, pachete tipărite şi neformate, elemente de ambalare a ţigărilor, etc.), toate acestea aflându-se într-o hală, special procurată şi amenajată, în Călăraşi. De asemenea, a fost identificat şi ridicat un echipament hardware utilizat pentru culegerea de informaţii supuse autorizării.

În acest caz au fost reţinute opt persoane, alte două persoane fiind cercetare sub control judiciar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.