O grupare care prelua din zona frontierei cu Ucraina migranţi de origine asiatică şi îi transporta spre Bucureşti, de unde aceştia urmau să ajungă în state din vestul Europei, a fost destructurată de poliţiştii şi procurorii DIICOT din Suceava. Trei persoane au fost arestate preventiv în acest caz, o altă persoană fiind cercetată sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurorii DIICOT - S.T. Suceava au destructurat, în 25 septembrie, un grup infracţional organizat specializat în trafic de migranţi, în zona de frontieră verde cu Ucraina.

"Din cercetări a reieşit că membrii grupării, împreună cu cetăţeni ucraineni, ar fi preluat din zona de frontieră migranţi de origine asiatică, care ar fi trecut fraudulos graniţa. Apoi i-ar fi transportat spre Bucureşti, de unde aceştia ar fi urmat să se deplaseze în state din vestul Europei", arată Poliţia Română, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Poliţiştii au făcut cinci percheziţii domiciliare, în judeţul Suceava, şi au pus în aplicare patru mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării.

Trei din membrii grupării au fost reţinuţi şi au fost prezentaţi Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, aceasta fiind acceptată. O altă persoană a fost pusă sub control judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.