Trei bărbaţi din judeţul Giurgiu, extrem de violenţi, sunt acuzaţi că au racolat două minore de 13 şi 17 ani pe care le-au obligat să se prostitueze, ameninţându-le cu moartea şi bătându-le frecvent cu biciul, lanţul sau alte obiecte contondente. Pentru doi dintre ei procurorii propun arestarea preventivă, cel de-al treilea fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu au efectuat, miercuri, patru percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de trafic de minori.

 

Trei bărbaţi din Vedea, judeţul Giurgiu, sunt bănuiţi că, în perioada 2015-2017, ar fi racolat două minore, de 17 şi 13 ani, pe care le-ar fi cazat şi exploatat sexual, prin obligarea la practicarea prostituţiei, folosind acte de violenţă şi ameninţare.

 

Minorele ar fi fost obligate să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi clienţi, banii sau bunurile rezultate în urma practicării prostituţiei, fiind însuşite de către aceştia.

 

”În cazul în care minorele refuzau să întreţină relaţii sexuale cu clienţii, cei în cauză, cunoscuţi ca persoane extrem de violente, ar fi supus minorele la violenţe fizice şi verbale de genul ameninţărilor cu moartea, bătăi cu lanţul, cu biciul sau alte obiecte contondente”, anunţă Poliţia Română.

 

Zece persoane au fost auziate în acest caz.

La rândul lor, reprezentanţii DIICOT au precizat că suspecţii sunt Văduva Cornel, Văduva Florentin Maiamis şi Ilie Gheorghe zis “Ţicu”.

 

”Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpaţii Văduva Cornel şi Ilie Gheorghe sunt cunoscuţi pe raza Comunei Vedea şi a localităţilor limitrofe ca fiind persoane extrem de violente, ambii condamnaţi anterior pentru săvârşirea unor infracţiuni de omor calificat, folosin în mod uzual ameninţările şi  forţa fizică, atât în ceea ce priveşte comiterea infracţiunilor pentru care sunt cercetaţi în prezent cât şi pentru rezolvarea unor situaţii curente, inculpaţii purtând în mod obişnuit asupra lor cuţite, bice, bâte, topoare etc.”, au precizat reprezentanţii DIICOT.

 

Potrivit acestora, membrii familiei inculpatului Văduva Cornel au proferat ameninţări cu moartea la adresa a doi martori în cazul în care nu îşi retrag declaraţiile date împotriva lor.

 

În cursul zilei de joi, Văduva Cornel va fi prezentat Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de, zile iar faţă de inculpatul Ilie Gheorghe, procurorii vor solicita arestarea preventivă în lipsă.

 

Faţă de inculpatul Văduva Florentin Maiamis, procurorii au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.


Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie  judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu.


 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.