Un bărbat care pretindea că este ofiţer al Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul M.A.I a fost prins în flagrant când primea 5.000 de lei mită pentru a interveni într-un dosar de abuz în serviciu instrumentat de IPJ Giurgiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – S.J.A. Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Operaţii şi Serviciului Tehnic din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Giurgiu, au prins în flagrant  o persoană fără calitate specială, imediat după primirea sumei de 5.000 lei, de la o altă persoană, denunţător în cauză", anunţă DGA.

Din cercetări, a rezultat faptul că, la data de 15.03.2022, persoana prinsă în flagrant a pretins  suma de 1.000 de euro şi a primit suma de 5.000 de lei de la martorul denunţător, afirmând că are influenţă asupra ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, care instrumentează un dosar penal, în care se desfăşoară cercetări in rem cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu, pentru a-l exonera pe acesta de o eventuală răspundere penală.

"Din datele preliminare de anchetă, a mai rezultat faptul că făptuitorul şi-a atribuit calitatea de ofiţer al Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul M.A.I., calitate în care are relaţii de colaborare cu funcţionari ai mai multor instituţii, inclusiv Ministerul Afacerilor Interne, la percheziţia amănunţită efectuată cu ocazia prinderii în flagrant, fiind identificate obiecte şi însemne care aveau rolul de a crea aparenţa calităţii oficiale pretinse, existând suspiciunea săvârşirii şi a altor infracţiuni, cu privire la care urmează să fie extinse cercetările", precizează DGA.

După constatarea infracţiunii flagrante de trafic de influenţă, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi "să se dispună măsurile procesuale adecvate", conform DGA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.