Generalul Dorin Rădulescu, şeful Brigăzii Antitero din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI) a declarat, într-un podcast realizat de purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, că în cazul Oneşti, în care doi muncitori au fost sechestraţi şi ucişi de un bărbat de 68 de ani, Brigada Antitero nu a fost anunţată. El a explicat că, pe lege, sechestrarea de persoane nu e acelaşi lucru cu luarea de ostatici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre cazul Oneşti, generalul a spus: ”O să fiu foarte direct, în primul rând nu am fost anunţaţi. Cumva, justificat, pentru că operatorul de la 112 are nişte indici de ameninţare. (..) Instituţia noastră şi Brigada în speţă este anunţată pe anumiţi indici de ameninţare, care ar putea avea legătură cu terorismul: atacul armă albă, atac cu armă de foc, colet suspect, ameninţare cu bombă, luare de ostateci, şi dacă o persoană intră cu autoturismul într-o aglomeraţie de oameni. (.. ) Nici operatorul, cred că doar organul judiciar poate încadra. Singurii abilitaţi să încadreze fapta sunt cei de la Poliţie”, a spus Dorin Rădulescu.

Şeful Brigăzii Antitero a mai explicat că sechestrarea nu este totuna cu luarea de ostateci.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Pe terorism, trebuie să se încadreze pe litera legii. Nu am fost anunţaţi la acel moment, e normal, era o faptă de competenţa lor ( a Poliţiei), a mai arătat Rădulescu. 

În luna aprilie, un bărbat a sechestrat doi muncitori într-apartament din Oneşti, judeţul Bacău, iar apoi i-a înjunghiat. Ambele victime au murit, una în apartament, cealaltă la spital. Poliţiştii au intervenit în forţă şi l-au împuşcat pe agresor, acesta fiind rănit.

Bărbatul şi-a planificat crima şi a vrut ca totul să fie public. Încă dinainte de a ajunge la apartament, el a cerut soţiei să ia legătura cu o televiziune locală - lucru pe care aceasta l-a şi făcut – dar şi să transmită live, pe Facebook, ceea ce s-a întâmplat după ce i-a luat ostatici pe cei doi muncitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.