Un tânăr din Galaţi care a înşelat mai multe persoane, inclusiv din străinătate, pretinzând că este preot, a fost reţinut de poliţişti. El susţinea că strânge fonduri pentru construirea unei biserici şi a primit astfel donaţii. Prejudiciul stabilit până în prezent este de 11.000 de lei, dar se estimează că valoarea acestuia este mult mai mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform IPJ Galaţi, este vorba despre un gălăţean de 19 ani care a ajuns în atenţia oamenilor legii la începutul acestui an după ce a mers de Bobotează la uşile oamenilor. Tânărul, care pretindea că este preot, le cerea enoriaşilor donaţii în bani pentru a construi o biserică.

La un moment dat, fiind chestionat de poliţişti, el nu a putut prezenta o legitimaţie de preot al Bisericii Ortodoxe Române, în schimb, a afirmat că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, cu sediul în Braşov. Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit şi că, în decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, pretinzând că este preot, tânărul ar fi solicitat bani pentru construirea unui lăcaş de cult. Ar fi primit, astfel, donaţii de la diferite persoane din ţară şi din străinătate, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 11.000 de lei.

"Din cercetări, a rezultat că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot creştin-ortodox, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare şi construirii unei biserici, tânărul ar fi primit donaţii de la diferite persoane din ţară şi din străinătate, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 11 000 de lei. În urma percheziţiei domiciliare, au fost administrate mai multe mijloace materiale de probă, din acestea rezultând probabilitatea existenţei şi altor victime, întreg prejudiciul cauzat fiind mult mai mare şi urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor", transmite IPJ Galaţi.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore iar miercuri va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu propunere de arestare preventivă. El este acuzat de înşelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.