Poliţiştii din Galaţi au stabilit că trei bărbaţi au fost implicaţi în scandalul izbucnit, vineri seară, între mai multe persoane de etnie româ din cartierul Micro 19. Un bărbat l-a tăiat la mână pe un altul, fiind la rândul său înjunghiat în abdomen de cel de-al treilea participant la încăierare. Victima înjunghiată s-a refugiat într-un apartament din zonă şi a fost găsită în stare de incoerenţă de către echipajele de intervenţie sosite la faţa locului. Agresorul, de 28 de ani, a fost audiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Costin Gabriela, a declarat, sâmbătă, că din primele cercetări reiese că în urma unui conflict spontan, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, l-a tăiat, cu un cuţit, la mână, pe un bărbat de 27 de ani, după care agresorul, la rândul lui, a fost înjunghiat în abdmonen de un alt bărbat, în vârstă de 28 de ani.

Ce doi bărbaţi răniţi au fost transportaţi la spital, iar starea lor este una stabilă în momentul de faţă, în timp ce bărbatul de 28 de ani a fost audiat de poliţişti.

Poliţiştii au deschis în acest caz, într-o primă fază, un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, dar încadrarea juridică a faptei se va putea schimba în funcţie de numărul de zile de spitalizare a celor doi răniţi.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi, vineri seară, un echipaj de jandarmi a fost direcţionat de către Dispeceratul secţiei de poliţie în zona blocurilor G din cartier Micro 19 unde era semnalat un scandal între mai multe persoane.

De asemenea, în sprijinul jandarmilor a fost direcţionat şi un echipaj mixt format dintr-un poliţist şi un jandarm. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au observat un bărbat, în vârstă de 27 ani, care prezenta o plagă tăiată la mâna stângă motiv pentru care s-a solicitat prezenţa unui echipaj medical de urgenţă. În timp ce încercau să identifice autorul, jandarmii au observat, la intrarea în scara de bloc, o lamă de cuţit cu lungimea de 15 cm, care prezenta urme de sânge şi care a fost ridicată pentru verificări.

Din indicaţiile date jandarmilor de către locatari, aceştia au aflat că persoana bănuită că ar fi lovit, cu ajutorul unui cuţit, se ascunde într-un apartament din blocul vecin. În apartamentul indicat de către vecini, jandarmii au găsit, întins pe pat, un bărbat în vârstă de 32 ani care prezenta o plagă tăiată la nivelul abdomenului şi care era incoerent în exprimare.

Dată fiind situaţia de fapt, jandarmii au solicitat prezenţa unui echipaj SMURD pentru transportul bărbatului la unitatea medicală. Proprietarii apartamentului au declarat verbal jandarmilor că în timp ce se aflau în casă au auzit o bubuitură puternică în uşă iar când au deschis-o un bărbat a căzut în interiorul locuinţei acestora. Proprietarii l-au ridicat de jos şi l-au întins pe pat, încercând să-i oprească hemoragia până la venirea echipajului medical de urgenţă.

Jandarmii împreună cu poliţişti au identificat persoanele implicate în scandal şi le-au condus la sediul secţiei de poliţie pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, jandarmii au întocmit un proces verbal de sesizare cercetările fiind continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Galaţi.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.