Peste 3.000 de consumatori din diferite localităţi ale judeţului Galaţi au rămas, marţi, fără energie electrică din cauza vântului foarte puternic şi a precipitaţiilor, fiind afectate trei linii electrice aeriene de 110kV, alte 32 de linii de medie tensiune şi aproape 600 de posturi de transformare, echipe ale Electrica intervenind şi la această oră pentru remedierea defecţiunilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Condiţiile meteo excepţionale de vânt foarte puternic şi ploaie în rafale au produs pagube în instalaţiile electrice din judeţul Galaţi, informează, într-un comunicat, Biroul de Presă al SDEE MUNTENIA NORD Galaţi.
 
Potrivit susei citate, au fost afectate trei linii electrice aeriene de 110kV, alte 32 de linii de medie tensiune şi aproape 600 de posturi de transformare, care alimentează în total aproximativ 3.000 de consumatori, localităţile cele mai afectate fiind Bereşti, Suceveni, Folteşti, Nicopole, Frumuşiţa. Sucursala Galati a trimis în teren peste 40 de specialişti, organizaţi în 15 echipe, careacţionează pentru remedierea defecţiunilor apărute.
 
Există însă probleme şi în reţeaua de joasă tensiune, cauzate în principal de vegetaţiacăzută în reţele.
 
"Din cauza vegetaţiei căzută, există probleme şi în liniile electrice de joasă tensiune. La ora 20.00 mai erau afectate 23 de Linii Electrice Aeriene de medie tensiune (18total şi 5 parţial). Au fost remediate defecţiunile din reţeaua de înaltă tensiune şi o parte dintre cele din reţeaua de medie tensiune. În acest moment, echipele se concentrează pe reţeaua dejoasă tensiune, în vederea alimentării tuturor consumatorilor. Intervenţiile se desfăşoară însă destul de greu din cauza copacilor şi crengilor cazute în reţea", se mai spune în comunicat.
 
Intervenţiile echipelor SDEE MUNTENIA NORD vor continua până la alimentarea integrală a zonelor afectate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.