Peste 130 de copaci au fost doborâţi de furtuna puternică de marţi seară, care a durat aproximativ un sfert de oră, în municipiul Galaţi, cinci străzi au fost blocate, o casă, cinci maşini şi mai multe garduri au fost avariate şi zece persoane au fost duse la spital. De asemenea, din cauza vântului puternic care a atins la rafală 70-90 km/h un stâlp pentru liniile de troleibuz a căzut, iar firul de contact pentru tramvaie a fost rupt în trei locuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui bilanţ furnizat, marţi seară, de Primăria Galaţi, până la ora actuală s-au înregistrat, în urma furtunii de 15 minunte, în timpul căreia vântul a bătut cu putere atingând la rafală 70-90 km/h, peste 130 de copaci căzuţi, cinci străzi blocate (Regisment 11 Siret, Milcov, Gheorghe Asachi, Domnească, Aurel Vlaicu), zece răniţi, cinci maşini avariate, o casă şi mai multe garduri avariate, un stâlp pentru troleibuz căzut, firul de contact pentru tramvaie rupt în trei locuri.

Autorităţile locale precizează că pentru a interveni cât mai repede cu putinţă, acolo unde este necesar, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are în teren şase echipe, Serviciul Public Ecosal - şapte echipe, Gospodărire Urbană - trei echipe dotate cu macara, drujbe şi emondoare, Societatea Apă-Canal - o echipă.

De asemenea, Poliţia Locală are la dispoziţie pentru intervenţii în caz de necesitate 13 echipe, Poliţia Rutieră - patru echipe, Direcţia de Ordine Publică - 18 echipe. Totodată, voluntari ai UVSAR Galaţi sunt prezenţi pe străzile oraşului oferind ajutorul lor.

Poliţia Locală stabileşte priorităţile în privinţa degajării străzilor principale care sunt blocate sau parţial blocate, dar şi a celor din interiorul cartierelor, mai menţionează Primăria Galaţi.

Marţi seară, până în jurul orei 20.00, s-au înregistrat peste 150 de apeluri de urgenţă în urma furtunii puternice care a afectat municipiul Galaţi, zece persoane rănite de copaci sau crengi căzute fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru îngrijiri medicale după ce au suferit diferite traumatisme.

Vântul puternic a fost însoţit şi de precipitaţii care au inundat cinci curţi din municipiul Tecuci, pompierii acţionând cu motopompe pentru evacuarea apei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.