Poliţiştii din Galaţi au făcut 12 percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj şi înşelăciune, prin metoda ”Acoperişul”. Trei persoane au fost reţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor IPJ Galaţi,  poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T din Galaţi, au făcut 12 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj şi înşelăciune, prin metoda ”Acoperişul”.

Percheziţiile au avut loc în municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj şi Teleorman, la locuinţele unor persoane bănuite constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi înşelăciune.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie 2017 – octombrie 2018, membrii grupării, prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase, ar fi indus în eroare mai multe persoane, cu ocazia contractării şi efectuării unor lucrări de construire la imobilele acestora. Astfel, părţile conveneau un preţ al lucrării, ce ulterior era modificat unilateral de către constructor, în sensul majorării lui în mod injust, sub pretextul nerealizării corespunzătoare a lucrărilor şi a necesităţii refacerii acestora”, au anunţat poliţiştii Galaţi. 

În situaţia în care victimele nu erau de acord să plătească preţul cerut, pentru intimidarea acestora, membrii grupării ar fi recurs la ameninţări directe, agresivitate în limbaj şi comportament, precum şi refuzul de a părăsi imobilul.

Prejudiciul cauzat, în acest mod, de gruparea infracţională, este de aproximativ 120.000 de lei şi 21.650 de euro.

În urma acţiunii, 25 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Galaţi în vederea continuării cercetărilor. Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 53 ani au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de miercuri să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.