Patru persoane din Galaţi suspectate de comiterea mai multor furturi din bancomate din Austria au fost reţinute, în urma unor pecheziţii derulate miercuri de poliţiştii români şi austrieci, prejudiciul în acest caz fiind estimat până în prezent la suma de aproximativ 570.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii români împreună cu şase poliţişti austrieci au organizat, miercuri, o acţiune comună pentru destructurarea unei grupări formată din cetăţeni români din judeţul Galaţi suspectaţi de comiterea mai multor furturi pe teritoriul Austriei, potrivit unui comunicat transmis joi de Poliţia Română.

În cadrul acţiunii au fost făcute  patru percheziţii, iar patru persoane au fost reţinute, pe numele uneia dintre ele existând mandat de arestare emis de autorităţile din Austria. Cei patru sunt suspectaţi că au furat diferite sume de bani din bancomate amplasate în centre comerciale şi sucursale ale unor unităţi bancare.

Faptele ar fi fost comise prin folosirea unor autovehicule furate cu care distrugeau căile de acces şi smulgeau bancomatele sau le distrugeau prin folosirea de gaz exploziv cu iniţiere electrică.

Prejudiciul total estimat până în prezent este de aproximativ 570.000 de euro.

Urmărirea penală este efectuată într-un dosar penal instrumentat de Parchetul Graz din Austria şi priveşte cinci spargeri de bancomate şi patru furturi de autovehicule folosite la comiterea faptelor, care au avut loc în perioada aprilie – octombrie 2017.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.