O paradă navală, activităţi pentru copii, jocuri marinăreşti şi concerte în aer liber susţinute de artişti precum Andreea Antonescu, What's Up şi Inna vor avea loc, pe 13 şi 15 august, la Galaţi, de Ziua Marinei, Primăria alocând aproape 300.000 de lei pentru aceste manifestări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 13 august, între orele 7.00 şi 10.00, va avea loc, pe Faleza Dunării, Festivalul "Fir Întins”, în cadrul căruia se va desfăşura un concurs de pescuit pentru adulţi şi copii, precum şi o expoziţie de unele pescăreşti. Se vor acorda trei premii, dar şi unul pentru cea mai mare captură, premiile constând în echipamente sau accesorii de pescuit.

În zona de desfăşurare a concursului de pescuit se vor organiza standuri expoziţionale cu bărci, echipamente, exponate, unelte şi accesorii de pescuit pentru agrement.

Tot pe 13 august, Flota Fluvială organizează ”Ziua Porţilor Deschise”. Cu această ocazie trei nave militare Monitorul 46 – ”Ion C. Brătianu”,  Vedeta blindată 178 – ”Smârdan” şi Vedeta fluvială 159 vor putea fi vizitate începând cu ora 9.00, iar de la ora 10.00 va avea loc ridicarea pavilionului. Vor fi prezentate tehnicile şi echipamentele din dotare, filme cu activităţile desfăşurate de forţele fluviale şi va avea loc expoziţia de navomodele şi obiecte marinăreşti. Cei interesaţi de o carieră în acest domeniu vor putea participa la prezentarea ofertei educaţionale aparţinând instituţiilor de învăţământ din Forţele Navale.

Pe 15 august, de Ziua Marinei, de la ora 9.00, tot pe Faleza Dunării, se va da startul pentru cursa de canotcă ”România naturală văzută din barcă”, eveniment programat să se încheie cu festivitatea de premiere între orele 14.00 şi 15.00. Ulterior, de la ora 18.00, va avea loc un program artistic, cu spectacole susţinute de artişti precum Andreea Antonescu, What's Up şi Inna.

În paralel, vor avea loc manifestări, animaţii, jocuri marinăreşti şi concursuri pentru copii, tineret şi adulţi. Totodată, marţi, 15 august, între orele 18.00-19.30, va avea loc un exerciţiu demonstrativ întrunit  "Forţele Navale Române 17" şi o paradă navală.

Pe de altă parte, pe toată durata manifestărilor se vor distribui participanţilor, steguleţe, baloane, tricouri, şepci inscripţionate cu logo-ul Galaţiului şi Ziua Marinei, precum şi îngheţată, precizează Primăria Galaţi, organizatorul manifestărilor. 

Manifestările dedicate Zilei Marinei se vor încheia cu un foc de artificii.

Pentru aceste evenimente Primăria Galaţi a alocat 296.984,50 lei fără TVA, în urma derulării procedurii de achiziţie publică, câştigătoare fiind desemnată societatea Radio Galaţi Media S.R.L. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.