Lucrările pentru decolmatarea albiei pârâului Suhu, din judeţul Galaţi, unde anul trecut s-au produs inundaţii, sunt încetinite după ce două utilaje din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Galaţi, cu care se executau lucrările, au fost vandalizate de persoane necunoscute care au furat 360 de litri de combustibil. Acesta este al doilea caz din ultima perioadă, poliţiştii făcând cercetări pentru prinderea hoţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vandalizarea celor două utilaje, o autobasculantă şi un excavator, aflate în dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor din Galaţi, a avut loc la începutul lunii iulie, când persoane necunoscute au furat din acestea 360 litri de combustibil, potrivit unui comunicat transmis, joi, de Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

Potrivit sursei citate, angajaţii SGA Galaţi interveneau cu aceste utilaje pe cursul de apă Suhu, în comuna Cuza Vodă, din judeţul Galaţi, pentru asigurarea capacităţii de transport a albiei minore, iar prin furtul de combustibil şi prin distrugerea utilajelor aceste lucrări sunt încetinite.

Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi implementează un plan de gospodărire a apelor în zona comunei Cuza Vodă afectată de viituri anul trecut, pentru executarea de lucrări de decolmatare şi întreţinere a infrastructurii din administrare, cât şi a infrastructurii locale. 

Este a doua oară când utilajele SGA Galaţi sunt vandalizate şi motorina este furată. În 16 noiembrie 2016, Poliţia Locală din Slobozia Conachi a făcut cercetări, pentru depistarea furtului de motorină din utilajele Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad.  Utilajele erau folosite pentru lucrarea ”Asigurarea capacităţii de transport a albiei minore, râu Suhu, localitatea Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, jud.Galaţi”.

În urma cercetărilor a rezultat că din două excavatoare şi un buldozer au fost sustrase 668 de litri de motorină. Totodată, au fost depistate şi distrugeri materiale la cele trei utilaje, mai precis sita de carburant din rezervor a unui excavator a fost distrusă, iar capacele rezervoarelor de la ambele excavatoare au fost şi ele sparte. 

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Galaţi au făcut acum plângere la Poliţia Locală din localitatea Cuza Vodă şi se fac cercetări pentru depistarea persoanelor vinovate.

În judeţul Galaţi, anul trecut, în perioada 10-14 octombrie au avut loc inundaţii, în urma cărora au afectate 18 comune, între care Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi, dar şi peste 2.300 de persoane, circa 600 de locuinţe, 28 de poduri şi podeţe, dar şi peste 36 km de drumuri, potrivit unui raport al Prefecturii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.