O fetiţă de şapte ani din comuna Gohor, judeţul Galaţi, care ar fi fost bătută de mama ei şi lăsată în frig, deşi nu era îmbrăcată potrivit, a fost preluată de DGASPC, după intervenţia unui vecin. Acesta a relatat că a auzit strigătele copilei şi a mers să o ia la el acasă, anunţând în acelaşi timp autorităţile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc vineri seară, în comuna Gohor, iar vecinul familiei, care a mers acolo după ce a auzit strigătele fetiţei, a filmat discuţia cu părinţii acesteia. El a postat filmul pe Facebook, în imagini fiind vizibil că părinţii erau în stare de ebrietate. Fetiţa, care era lăsată afară îmbrăcată doar cu pantaloni, o bluză şi nu avea şosete, spune că i-au îngheţat picioarele şi plânge, afirmând că nu vrea să meargă cu mama sa. Ea acceptă să meargă cu bărbatul care a filmat, deşi admite că nu îl cunoaşte pe acesta.

Bărbatul a sunat la 112 şi a anunţat autorităţile.

Ulterior, el a scris pe Facebook că fetiţa a fost preluată de asistenta socială şi de poliţişti, fiind dusă la un centru din Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Galaţi, fata a fost preluată în regim de urgenţă şi primeşte consiliere psihologică. Autorităţile vor face o anchetă socială în acest caz, pentru a stabili dacă fetiţa va rămâne în familie sau nu.

Mama copilei este cercetată pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.