Doi bărbaţi care ar fi importat, deţinut şi utilizat dispozitive hardware pentru falsificarea cardurilor bancare au fost arestaţi pentru 30 de zile, după ce unul dintre ei a fost prins în timp ce încerca să urce într-un avion pentru a ajunge în Peru, în bagajele lui fiind găsite echipamente de tip skimming, precum camere video miniaturale destinate capturării codurilor PIN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate Galaţi şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au organizat sâmbătă o acţiune pentru depistarea unui bărbat de 36 de ani, din judeţul Vaslui, suspectat de fraude informatice, potrivit unui comunicat transmis luni de Poliţia Judeţeană Galaţi. 

Bărbatul a fost prins pe Aeroportul Internaţional Iaşi, în timp ce se pregătea să se îmbarce într-o cursă cu destinaţia intermediară Madrid, vrând să ajungă în Lima - Peru. Asupra acestuia şi în bagajul de cală au fost găsite echipamente de tip skimming, precum camere video miniaturale destinate capturării codurilor PIN, dar şi alte dispozitive electronice pentru compromiterea ATM-urilor. 

În aceeaşi zi, au fost făcute cinci percheziţii în municipiile Galaţi, Iaşi şi Vaslui. În urma acestora, au fost ridicate şi alte echipamente destinate compromiterii ATM-urilor şi fraudării cărţilor de credit, sisteme informatice şi medii de stocare a datelor informatice. De asemenea, au fost ridicate carduri bancare fraudate, pe care ar fi fost înscrise datele unor instrumente de plată electronică emise de instituţii bancare rezidente în Franţa, Statele Unite ale Americii, Irlanda, Japonia şi Israel. 

Anchetatorii au stabilot că, în perioada septembrie-noiembrie, bărbatul din Vaslui, împreună cu un alt bărbat de 41 de ani, din Galaţi, ar fi importat, deţinut şi utilizat dispozitive hardware, pentru falsificarea cardurilor bancare. 

Cei doi au fost duşi la Tribunalul Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.