Doi bărbaţi, bănuiţi că ar fi exploatat prin muncă forţată, folosind violenţa fizică şi psihice, cinci persoane la o stână din judeţul Galaţi, au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentanţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. De la suspecţi, anchetatorii au ridicat bijuterii şi 25.000 de lei, provenite din activitatea infracţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi fac cercetări într-un dosar de trafic de persoane, fiind făcute percheziţii în comuna Vânători şi în municipiul Galaţi.

Doi bărbaţi, de 30 şi 32 de ani, sunt bănuiţi că, în perioada 2015 – octombrie 2017, ar fi recrutat, transportat şi transferat la o stână cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 50 ani.

Potrivit anchetatorilor, cei doi bărbaţi ar fi indus în eroare şi ar fi profitat de starea de vulnerabilitate a victimelor şi le-ar fi exploatat prin supunerea în mod forţat la diverse munci, în cadrul stânei pe care o deţin, folosinnd  violenţa fizică şi psihică.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate bijuterii şi 25.000 de lei care provin din activitatea infracţională.

Cei doi au fost reţinuţi şi  urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.