Un bărbat care, timp de trei ani, ar fi exploatat mai multe tinere pe care le-ar fi trimis să se prostitueze în mai multe state europene, el strângând astfel circa 380.000 de euro, a fost reţinut de poliţiştii din Galaţi. Din banii obţinuţi, el şi-ar fi cumpărat mai multe bunuri, inclusiv un autoturism de lux.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Poliţiei Judeţene Galaţi. poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, au făcut cinci percheziţii domiciliare, în municipiul Galaţi, la locaţiile folosite de un bărbat bănuit de trafic de persoane în formă continuată şi instigare la spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2018 - 2021, la diferite intervale de timp, prin inducere în eroare, bărbatul ar fi recrutat 3 tinere în scopul exploatării sexuale. Acesta le-ar fi transportat şi cazat în locaţii închiriate pe teritoriul Elveţiei, Belgiei, Olandei, Danemarcei şi Germaniei, unde, prin constrângere fizică şi psihică, le-ar fi determinat să practice prostituţia, obţinând, în acest mod, aproximativ 380.000 de euro.

Sumele de bani obţinute de victime ar fi fost folosite de bărbat pentru achiziţionarea, prin persoane interpuse, de bunuri, printre care un autoturism de lux.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 4 telefoane mobile, 1.500 de coroane daneze, 100 de euro, 100 de dolari, o sabie, un autoturism de lux, precum şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de joi, să fie prezentat Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.