Fostul primar al comunei Făureşti, din judeţul Vâlcea, Ion Tirvuică, este audiat, joi după-amiază, alături de angajaţi ai administraţiei locale, într-un dosar de abuz în serviciu şi delapidare în care fostul edil şi funcţionarii din subordinea sa sunt suspectaţi că au încheiat preferenţial contracte între Primărie şi o firmă, dar şi cu mai multe persoane fizice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii din judeţul Vâlcea, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălceşti, au făcut, joi, cinci descinderi la domiciliile mai multor persoane în localităţile Făureşti, Bărbăteşti şi Râmnicu Vâlcea, dar şi la sediul Primăriei Făureşti într-un dosar privind infracţiuni de abuz în serviciu şi delapidare, în care anchetatorii suspectează că  reprezentanţi ai Primăriei Făureşti au acordat preferenţial contracte plătite din bugetul administraţiei locale.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2016, la sediul unei instituţii publice, au fost săvârşite mai multe fapte de natură penală ce au condus la prejudicierea bugetului local sau la favorizarea obţinerii de venituri ilegale de către terţe persoane şi funcţionari publici”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de IPJ Vâlcea.

Surse judiciare ar declarat pentru News.ro că vizaţi de această anchetă sunt fostul primar al comunei Ion Tirvuică şi mai mulţi funcţionari din primărie, alături de un om de afaceri a cărui firmă are contracte cu administraţia din Făureşti.

Anchetatorii suspectează că în mandatul fostului edil acesta şi mai mulţi subalterni ai său au acordat în mod preferenţial contracte unei firme din bani de la bugetul local.

Joi după-amiază, fostul primar şi alţi suspecţi din acest dosar sunt audiaţi, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, unde au fost aduşi în baza mandatelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.