Un fost agent de circulaţie din Covasna, suspectat că a falsificat procese verbale şi chitanţe ale unor amenzi pentru a crea un avantaj persoanelor pe care ar fi trebuit să le sancţioneze, a fost trimis în judecată de către lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii DGA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, unui fost agent de poliţie din Covasna pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu (5 acte materiale), fals intelectual (6 acte materiale) şi fals în declaraţii (3 acte materiale).

”În perioada ianuarie – decembrie 2011, agentul de poliţie rutieră V.I.D., în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a falsificat procese verbale de contravenţie cu ocazia întocmirii acestora, consemnând o altă situaţie de fapt decât cea reală, creând un avantaj nepatrimonial persoanelor sancţionate. De asemenea, odată cu încheierea proceselor verbale, inculpatul V.I.D. a falsificat şi o chitanţă conform căreia s-a achitat amenda aplicată unui cetăţean, în aceasta fiind consemnată aceeaşi stare de fapt nereală ca şi în procesul verbal aferent”, se arată în comunicat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit documentului, cu ocazia completării declaraţiilor de avere din anii 2010, 2011 şi 2012, poliţistul nu a menţionat bijuteriile pe care le deţinea împreună cu familia sa, lăsând necompletat formularul tipizat, cu toate că la aceste date, deţinea bunuri din materiale preţioase care însumate depăşeau valoarea de 5.000 euro.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale de Protecţie Internă – Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Covasna.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.