Firma care a adus din Germania gălbenuşul de ou lichid contaminat cu Fipronil este din Timişoara şi nu livrează marfă decât în municipiu, produsele contaminate fiind sechestrate de către inspectorii sanitar-veterinari dintr-un depozit frigorific închiriat de această firmă, a declarat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş, Adrian Popa. El spune că este important de menţionat că marfa nu a plecat în reţeaua comercială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor  (DSVSA) Timiş, Adrian Popa, a declarat pentru News.ro că încă de marţi a primit o notificare prin sistemul rapid de alertă, iar inspectorii sanitar-veterinari au pornit imediat în control.

”Este vorba despre gălbenuş lichid de ou, deci nu de ouă, provenit din Germania, adus în ţară prin comerţ intracomunitar şi care se afla într-un depozit frigorific din Timişoara. Alaltăieri (marţi - n.r.) am fost notificaţi prin sistemul rapid de alertă şi imediat am luat legătura cu depozitul respectiv. Personalul s-a deplasat la faţa locului, a identificat cantitatea de produs, iar mâine merge la incinerare. Este important de spus că marfa nu a plecat în reţeaua comercială”, a declarat Adrian Popa.

Directorul DSVSA Timiş a mai precizat că gălbenuşul de ou lichid se afla în recipiente speciale şi că firma care l-a adus în ţară funcţionează în Timişoara.

Potrivit lui Popa, firma din Timişoara închiriase boxa frigorifică unde păstra marfa, de la o altă firmă, tot din Timişoara, care avea în proprietate  un depozit frigorific.

ANSVSA a anunţat, joi, că inspectorii DSVSA Timiş au sechestrat o cantitate de 1.000 de kilograme de gălbenuş de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, acţiune realizată conform alertei SRAAF.

Potrivit ANSVSA, inspectorii monitorizează atent această situaţie şi vor informa permanent cu privire la noi elemente apărute în contextul alertei europene legate de ouăle contaminate cu Fipronil.

Autoritatea Sanitar-Veterinară menţionează că Fipronil este un insecticid pentru uz larg, care apartine familiei chimice fenilpirazol, folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpuşele, termitele, coropişnitele, gărgăriţele şi alte insecte şi că este permisă utilizarea lui ca substanţă antiparazitară pentru animalele destinate consumului uman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.