O femeie de 44 de ani a fost prinsă de poliţişti în timp ce circula cu 105 kilometri la oră pe un drum din judeţul Sibiu unde limita legală de viteză este de 70 de kilometri la oră. Şoferiţa a fost sancţionată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”«Graba» în trafic provoacă accidente rutiere, curmă vieţi, schimbă destine pentru totdeauna. În urmă cu câteva minute, poliţiştii rutieri au surprins cu aparatul radar o conducătoare auto, în vârstă de 44 de ani, din Tălmaciu care rula cu viteza de 105 km/h, pe un sector de drum naţional unde viteza maximă admisă este de 70km/h”, a transmis, luni, Poliţia Sibiu, într-o postare pe Facebook.  

Sursa citată a precizat că femeia a fost sancţionată cu amendă în valoare de 870 lei si 4 puncte penalizare.  

IPJ Sibiu a precizat că, în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au desfăşurat ample acţiuni în vederea prevenirii accidentelor rutiere, concentrându-şi atenţia pe depistarea conducătorilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, precum şi a celor care nu respectă regimul legal de viteză.  

Viteza se numără printre principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie cu urmări grave la nivelul judeţului Sibiu.  

”Deşi acest lucru este cunoscut de către conducătorii auto, nu toţi şoferii aleg să circule regulamentar, iar efectele unor astfel de decizii sunt de cele mai multe ori nefaste, nu numai pentru cel ce alege să nu respecte regimul legal de viteză, cât şi pentru pasagerii din autoturismul acestuia, dar şi pentru ceilalţi participanţi la trafic”, au transmis poliţiştii.  

În prima zi de Crăciun, la Sibiu, poliţiştii au aplicat 165 de sancţiuni contravenţionale la regimul rutier şi au reţinut în vederea suspendării 16 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 3 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru efectuarea unei depăşiri neregulamentare, precum şi 2 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept, respectiv pietonilor.  

Poliţiştii rutieri au reţinut şi 21 certificate de înmatriculare.  

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.