O femeie de 47 de ani din Ilfov a fost încarcerată, luni, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Cipru, care o cercetează după ce ar fi racolat femei din România, dar şi din Bulgaria pentru căsătorii cu imigranţi, astfel încât aceştia să poată ajunge mai uşor în spaţiul comunitar european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, Claudia Burada, a declarat, marţi, pentru News.ro că luni seară poliţiştii de investigaţii criminale din Ilfov au pus în executare un mandat european de arestare emis pe numele unei femei în vârstă de 47 de ani.

Femeia, Elena Duca, din Ilfov, a fost prinsă în Sectorul 4 al Capitalei

Conform sursei citate, pe numele femeii exista un mandat emis de către autorităţile din Cipru, pentru infracţiunea de trafic de persoane.

Ea este acuzată că a racolat mai multe femei, în special din România, dar şi din Bulgaria, pe care le ducea în Cipru şi în Grecia, unde se căsătoreau cu imigranţi. Aceştia obţineau mai uşor posibilitatea să călătorească în spaţiul comunitar european în urma căsătoriilor de convenienţă.

Femeia a fost încarcerată luni seară şi urmează să fie dusă în instanţă pentru confirmarea mandatului european de arestare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.