O explozie urmată de incendiu s-a produs vineri dimineaţă la o pensiune din Cluj, o femeie de 37 de ani, din judeţul Timiş, fiind găsită carbonizată. Alte două persoane, bărbaţi din judeţul Harghita, au fost transportate la spital. Cauza exploziei este o acumulare de gaze. Primarul Clujului Emil Boc a anunţat că este evaluată starea clădirilor din zonă. ISU Cluj a precizat că au fost afectate de suflul exploziei maşini şi imobile pe 30 de metri, alte patru persoane având nevoie de îngrijirile medicilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Femeia care a murit în explozia din Cluj era din judeţul Timiş / Cei doi bărbaţi răniţi sunt din judeţul Harghita / Suflul exploziei a afectat imobile şi maşini pe 30 de metri / Alte 4 persoane au avut nevoie de îngrijiri

UPDATE - ”Explozie în această dimineaţă la o pensiune de pe strada Dunării. Din nefericire, în această dimineaţă, în jurul orei 7, a avut loc o explozie la pensiune de pe strada Dunării. Cauza: acumulare de gaze. Din nefericire, s-a raportat, până acum, un deces, două persoane cu arsuri destul de consistente şi o persoană se află în stare de şoc. Şocul exploziei a afectat şi unele magazine şi locuinţe învecinate. În acest moment analizăm starea clădirilor învecinate pentru a decide în conformitate cu prevederile legale. Mulţumesc tuturor structurilor de urgenţă pentru intervenţia rapidă şi profesionistă”, a scris pe Facebook, primarul Clujului, Emil Boc.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ISU Cluj a anunţat ”explozie urmată de incendiu pe strada Dunării”.

„În urma exploziei, o persoană de sex feminin carbonizată, 2 victime cu arsuri au fost transportate la spital de SAJ.  La locul exploziei intervine ISU Cluj cu 3 autospeciale de stingere, o autoplatformă de lucru la înălţime şi aproximativ 30 de pompieri.  Alte trei persoane au fost consultate la faţa locului, dar nu au fost transportate la spital”, a transmis ISU Cluj.

 

Conform Monitorul de Cluj, locuitorii din zonă au fost treziţi în jurul orei 7:00 de o explozie puternică înregistrată la o pensiune. Deflagraţia a fost atât de puternică, încât rafturile unui magazin din zonă s-au prăbuşit, iar curentul electric a picat instant.

„Eu eram treaz deja când a fost explozia, s-a cutremurat tot blocul, deşi suntem la vreo 250m de locul respectiv. La noi în bloc şi la alte câteva din jur a picat instant curentul. Cioburile şi resturile au zburat vreo câteva zeci de metri în jur”, a declarat pentru monitorulcj.ro un bărbat care locuieşte la doar câţiva metri de locul exploziei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.