Un exerciţiu complex în situaţii de criză teroristă simulate concomitent în mai multe locuri, inclusiv Aeroportul Henri Coandă, a avut loc, luni şi marţi, anunţă SRI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În 17-18 octombrie 2016, unităţi ale SRI şi ale altor instituţii componente ale SNPCT (MAI, MApN, Ministerul Transporturilor, Ministerul Public) au fost alarmate pentru un exerciţiu antiterorist complex în situaţii de criză teroristă simulate concomitent în mai multe locaţii, inclusiv Aeroportul internaţional Henri Coandă”, anunţă SRI într-un comunicat.
 
Potrivit sursei citate, exerciţiul a avut ca obiective evaluarea procedurilor de lucru interinstituţional, consolidarea reflexelor de cooperare în interiorul SNPCT, precum şi verificarea timpilor de reacţie într-o situaţie ipotetică. În egală măsură, alertarea a avut ca scop studierea reacţiilor comunităţilor locale în vederea stabilirii modalităţilor adecvate de gestionare din partea instituţiilor cu responsabilităţi.
 
”Scenariile puse în practică au acoperit mai multe modele actuale de materializare ale unui act terorist, pornind de la evenimente care au marcat Europa în ultimul an”, precizează SRI.
 
Activităţile curente de pe Aeroportul Henri Coandă nu au fost afectate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.