Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a anunţat, sâmbătă seară, că, în numai patru luni şi jumătate, s-au produs 36 de accidente rutiere în care au fost implicate autospeciale ale serviciilor de ambulanţă. În urma acestora, patru persoane au murit şi câteva zeci au fost rănite, producându-se şi importante pagube materiale. DSU trage un semnal de alarmă şi cere şoferilor respectarea semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”SEMNAL DE ALARMĂ! 36 de accidente rutiere, în care au fost implicate autospeciale ale serviciilor de ambulanţă, au avut loc în patru luni şi jumătate. Consecinţe: 4 oameni morţi, 3 răniţi grav, 30 răniţi uşor, pagube materiale. În 13 din cele 36 de accidente, în care au decedat doi oameni şi 13 au fost răniţi, vina a aparţinut conducătorilor autospecialelor”, au precizat, sâmbătă seară, pe pagina de Facebook, reprezentanţii DSU. 

Aceştia au anunţat că, pentru prevenirea implicării ambulanţelor în accidente rutiere şi pentru conştientizarea importanţei acordării priorităţii, în perioada 1 martie – 15 iulie, poliţiştii de la Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au organizat mai multe acţiuni menite să descurajeze nerespectarea semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialelor, dar şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate ambulanţe.

Potrivit DSU, care citează date transmise de Poliţia Română, structurile de poliţie rutieră au efectuat 496 de instruiri ale personalului serviciilor de ambulanţă publice judeţene, particulare şi ISU-SMURD. În urma acestor activităţi, au fost instruiţi 6.865 angajaţi ai acestor servicii, respectiv: 3.411 – SMURD, 3.128 – din serviciile judeţene de ambulanţă şi 326 din serviciile particulare de ambulanţă.

După etapa de instruire, la nivel naţional, 2.172 de poliţişti rutieri au participat la 213 acţiuni specifice. Au fost activităţi desfăşurate în trafic cu scopul de a verifica respectarea normelor rutiere, atât de către conducătorii autospecialelor, cât şi de către ceilalţi participanţi la trafic.

Cu ocazia desfăşurării acestor activităţi în trafic, au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor de pe autospeciale, iar 213 sancţiuni au fost aplicate conducătoriilor care nu au acordat prioritate ambulanţelor. 

Chiar sâmbătă, o ambulanţă aflată în misiune, care avea pornite semnalele luminoase şi acustice, a fost implicată, într-un accident rutier pe Valea Oltului, în zona localităţii Robeşti.

Un autoturism care circula în faţa autospecialei a virat stânga pentru a intrat într-o benzinărie, o persoană fiind rănită uşor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.