Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a fost, luni, la sediul central al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) după ce a spus public că există instituţii de ocrotirea copiilor din sud-estul ţării unde sunt suspiciuni că s-ar fi făcut trafic de copii şi că ar exista o reţea de prostituţie-proxenetism care ar opera în aceste centre. Oficialii DIICOT au precizat că a fost "o întâlnire de lucru”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice Dragoş Pîslaru nu a fost audiat de procurori, ci a fost vorba despre o "întâlnire de lucru”, potrivit DIICOT. Surse din cadrul acestei structuri de parchet au arătat că prezenţa ministrului la sediul DIICOT are legătură cu ancheta privind centrele de plasament unde minorii ar fi fost folosiţi de o reţea de trafic de persoane şi proxenetism.

"Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copiilor şi Adopţie (ANPDCA) precizează că în cadrul acţiunilor de control au fost identificate şi trei situaţii în care existau suspiciuni cu privire la practicarea prostituţiei de către beneficiare ale sistemului de protecţie specială. În două dintre cazuri, ANPDCA a sesizat organele de cercetare penală, iar în cel de al treilea sesizarea a fost transmisă de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Conform informaţiilor transmise ANPDCA de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în luna martie 2016, pentru una din sesizări au fost finalizate cercetările şi au fost trimise în judecată persoanele responsabile”, arată ANPDCA.

Ministrul Muncii a făcut duminică referire la cazul de la Berevoieşti unde mai mulţi minori au fost legaţi, bătuţi, înfometaţi şi obligaţi să muncească la tăieri ilegale de lemne precizând că aceste cazuri nu sunt singulare, diferind doar forma de abuz..

”Din păcate, am încă nişte cazuri în zona de sud-est a ţării unde există suspiciuni de trafic cu persoane şi prostituţie legat de instituţiile care găzduiesc copiii în numele statului, în acea parte. Informaţiile există. E vorba despre instituţii ale statului în care există suspiciunea că a fost trafic de copii”, a spus, duminică, ministrul Dragoş Pîslaru, la Digi 24.

Cu privire la copiii care ar fi fost supuşi traficului de persoane în scopul prostituţiei, Pîslaru a spus că au fost deschise anchete în baza informaţiilor venite de la "instituţiile de profil”. 

"La tipul acesta de abuz nu ştiu dacă nu sunt şi altele. Dar, în general, tipul acesta de structură, în care se pot vedea nişte situaţii de captură a unor oameni într-un sistem local închistat eu cred că există şi în alte zone”, a mai spus Pîslaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.