Un bărbat, o femeie şi o firmă din judeţul Giurgiu sunt cercetaţi de poliţişti pentru evaziune fiscală după ce bărbatul ar fi dispus înregistrarea, în actele firmei, a unor cheltuieli nereale privind achiziţia de deşeuri reciclabile. Prejudiciul adus bugetului de stat depăşeşte 16,5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Giurgiu au documentat activitatea infracţională a unui bărbat şi a unei femei, în vârstă de 34, respectiv 24 de ani, ambii din judeţul Giurgiu, precum şi a unei societăţi comerciale, tot din Giurgiu, care ar fi prejudiciat bugetul de stat, prin evaziune fiscală, cu peste 16.500.000 de lei, anunţă Poliţia Română.

Astfel, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014, bărbatul, ca administrator de fapt al unei societăţi, ar fi dispus înregistrarea, în actele de evidenţă contabilă şi declaraţiile fiscale, de cheltuieli nereale privind achiziţia de bunuri (deşeuri reciclabile) de la mai multe societăţi comerciale.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

De asemenea, femeia de 24 de ani, în calitate de asociat unic şi administrator de drept al aceleiaşi societăţi comerciale, ar fi declarat, în mod fictiv, organelor fiscale, atât sediul social din judeţul Giurgiu, cât şi punctul de lucru din judeţul Ilfov, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale.

În urma acestor activităţi, prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 16.500.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările faţă de cele două persoane şi faţă de societatea comercială în cauză, pentru evaziune fiscală.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.