Două dintre persoanele rănite în accidentul în care au fost implicate două autobuze cu muncitori ai Dacia şi care s-a produs vineri dimineaţă în Piteşti se află în continuare internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, numărul victimelor ajungând la 18. Poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş au declarat, vineri după amiază, pentru News.ro, că două persoane rănite în accidentul din Piteşti încă sunt internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Potrivit unor surse medicale, este vorba despre şoferul unuia dintre autobuze şi un pasager cu fracturi costale. Celelalte 16 victime au fost externate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Poliţia Argeş a deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă, în urma accidentului care s-a soldat, în total, cu 18 victime.

Firma care deţine cele două autobuze a precizat că furnizează servicii de transport persoane societăţii Dacia şi că în cele două autovehicule se aflau muncitori de la fabrica din Mioveni.

”Societatea comercială transportatoare Madcom DLS Impex SRL îşi asumă toată răspunderea referitor la producerea acestui trist eveniment. (…) Societatea noastră este la dispoziţia autorităţilor care au demarat deja o anchetă cu privire la circumstanţele producerii accidentului”, se arată într-un comunicat al companiei de transport.

Accidentul s-a petrecut vineri dimineaţă, în jurul orei 6.00, pe o stradă din Piteşti. Iniţial, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş au anunţat că 11 persoane au fost rănite, ulterior numărul victimelor a ajuns la 17, iar în cele din urmă s-a stabilit că 18 persoane au suferit leziuni.

FOTO: ISU Argeş
FOTO: ISU Argeş

În cele două autovehicule se aflau peste 80 de persoane, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, la faţa locului fiind trimise aproximativ 12 ambulanţe.

Din primele informaţii, accidentul s-a produs produs din cauza nepăstrării distanţei de siguranţă între cele două autobuze.

”Accidentul a avut loc pe o stradă care coboară. Autobuzul din spate l-ar fi lovit pe cel din faţă, iar cel lovit a acroşat un Logan parcat. Este vorba despre autobuze care fac curse regulate”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Mădălin Zamfir.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.