Două grupuri cu un total de 17 persoane între care şase minori au fost oprite de către poliţişti la graniţa cu Ungaria. Toţi sunt cetăţeni din Siria, Irak, Pakistan şi Turcia, solicitanţi de azil în ţara noastră, şi încercau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în cooperare cu lucrători din cadrul I.J.J Timiş şi poliţişti din cadrul Secţiei 11 de Poliţie Sannicolau Mare, au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Cenad, două grupuri de persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Irak, Pakistan şi Turcia, din care nouă bărbaţi, două femei şi şase copii, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, iar minorii între 1 şi 17 ani.

Aceştia sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.