Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Valea lui Mihai, judeţul Bihor, au depistat nouă cetăţeni din Iran, Irak şi Siria care au încercat să iasă ilegal din ţară cu ajutorul a două călăuze de origine română. Călăuzele - doi brbaţi din judeţul Timiş - le-au cerut şapte sute de lei pentru a-i transporta cu maşinile până în apropierea frontierei cu Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti de frontieră din cadrul SPF Valea lui Mihai au identificat în trafic, pe ruta Valea lui Mihai - Barantau, două autoturisme care se deplasau spre frontiera cu Ungaria şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Agenţii au procedat la oprirea autoturismelor şi la legitimarea şoferilor, constatându-se că sunt cetăţeni români din judeţul Timiş, în vârstă de 25 şi 36 de ani.

În cele două mijloace de transport se aflau, ca pasageri, opt bărbaţi şi o femeie de origine asiatică.

”În urma verificărilor s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Iran, Irak şi Siria, şase adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani şi doi minori, în vârstă de 8, respectiv 16 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România”, anunţă Poliţia de Frontieră.

La cercetări, şoferii autoturismelor au declarat că urmau să îi lase pe cei nouă în apropierea frontierei cu Ungaria, de unde urmau să îşi continue călătoria către un stat din Spaţiul Schengen.

Pentru acest serviciu, cele două călăuze au primit suma de 700 de lei.

Poliţiştii de frontieră bihoreni le-au întocmit cetăţenilor străini dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar celor două călăuze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.