Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani au deschis, joi, un dosar de cercetare penală în cazul accidentului de la Mina Lupeni, deplasându-se la locul accidentului pentru cercetări. Operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de către reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,  la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani s-a constituit un dosar având ca obiect accidentul produs într-una din galeriile Exploatării Miniere Lupeni, fiind surprinşi în subteran trei mineri.

”La faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi salvatori, precum şi un procuror de la unitatea de parchet unde s-a înregistrat dosarul, echipa de anchetatori fiind sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Curţii de Apel Alba”, se arată în comunicat.

La faţa locului, salvatorii continuă operaţiunile, în încercarea de a ajunge la cei trei mineri surprinşi în subteran.
Tavanul unui abataj de la Mina Lupeni, aflat la 500 de metri în subteran, s-a prăbuşit joi, surprinzând trei mineri care lucrau, cel mai probabil, la consolidarea acestuia.

Prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a declarat pentru News.ro că există indicii că cei trei mineri surprinşi în subteran la Mina Lupeni ar fi în viaţă şi că operaţiunea de salvare a lor continuă.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, declara că, la momentul surpării, în galerie se aflau 11 mineri, 8 dintre ei reuşind să iasă. Ceilalţi trei au fost prinşi sub dărâmături, fiind daţi dispăruţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.