Traficul rutier în zona punctului de trecere a frontierei Calafat, în judeţul Dolj, care vineri a fost blocat, timp de mai multe ore, în urma protestului fermierilor, a fost reluat, vineri seară. Fermierii au decis să plece din zonă după ce prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, a mers şi a discutat cu ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fermierii care vineri au blocat, timp peste cinci ore, cu utilaje agricole şi alte autovehicule drumul zona punctului de trecere a frontierei Calafat au decis să renunţe la protest şi să elibereze drumul, după ce prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, a mers să discute cu ei, vineri după amiază.

„În urma discuţiilor avute cu prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, fermierii doljeni, care protestau de câteva ore în zona punctului de trecere a frontierei Calafat, au hotărât să înceteze protestul. Traficul în zonă a fost imediat deblocat. Mâine (sâmbătă – n.r.) reprezentanţii protestatarilor sunt aşteptaţi la sediul Instituţiei Prefectului Dolj pentru reluarea discuţiilor cu prefectul, cu scopul de a găsi împreună soluţii pentru nemulţumirile lor”, transmit oficialii Instituţiei Prefectului din judeţul Dolj.

Aproximativ 150 de fermieri au blocat, vineri, timp de mai multe ore drumul în zona punctului de trecere a frontierei Calafat. Fermierilor li s-au alăturat reprezentanţi ai unor firme de transport, dar ş şoferi de autoturisme, care susţin protestul fermierilor şi al transportatorilor nemulţumii, printre altele, de tarifele mari ale poliţelor RCA.

Vineri, pentru a doua zi consecutiv, drumul naţional 56a, care leagă Craiova de Calafat, a fost blocat de protestatari. Circulaţia a fost deviată pe DN 55A, însă traficul s-a desfăşurat cu dificultate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.