Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, la ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, în timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi militari, plutonierul Iulian Dumitrescu şi sergentul Adrian Vizireanu, au fost răniţi şi au murit la spitalul unde au fost transportaţi după ce li s-a acordat primul ajutor la faţa locului, precizează MApN.

Starea militarului rănit este stabilă, acesta urmând să fie transferat la un spital din Germania.

Familiile victimelor au fost anunţate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară, precizează MApN.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiilor militarilor decedaţi şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei medicale a celui rănit.

„Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât şi în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe aceşti bravi ostaşi şi buni români!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.