Doi dintre cetăţenii israelieni răniţi după ce maşina în care se aflau a plonjat în râul Dâmboviţa, la ieşirea din Capitală, sunt în stare bună şi vor fi externaţi în următoarele zile, al treilea fiind în stare gravă, conform medicilor. Reprezentanţii Ambasadei Israelului la Bucureşti au precizat că rudele celorlalţi doi tineri care se aflau în autoturism şi care au decedat vor primi asistenţă consulară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tinerii israelieni care au fost răniţi în urma accidentului produs, marţi dimineaţă, la ieşirea din Capitală, sunt studenţi ”începători” la Facultatea de Medicină, a declarat, pentru News.ro, Alina Vlad, ofiţer de presă al Ambasadei Israelului la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, rudele celor doi tineri care au decedat în urma accidentului, de asemenea cetăţeni israelieni, vor primi asistenţă consulară.

Unul dintre aceştia era tot student la Facultatea de Medicină, în anul I, celălalt fiind un bărbat stabilit în Constanţa, care deţinea un restaurant şi un bar.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni a declarat, miercuri, pentru News.ro, că unul dintre tinerii decedaţi a fost internat în unitatea medicală, tot acolo fiind adus şi cetăţeanul român, şoferul autoturismului Golf, de asemenea rănit. El a suferit o ruptură de splină, în prezent fiind internat la Secţia de Chirurgie.

Al doilea cetăţean israelian a murit la câteva ore după accident, în Spitalul Sfântul Ioan. Tot acolo a rămas internat un alt cetăţean israelian care miercuri se afla în Secţia de Ortopedie, acesta urmând să fie externat, a declarat managerul unităţii medicale, Robert Agafiţei.

Alţi doi israelieni sunt internaţi în spitalele Floreasca şi Sfântul Pantelimon.

Pacientul internat după accident la Spitalul Floreasca este în continuare în stare gravă, la Secţia de Terapie Intensivă, a declarat pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.

Accidentul s-a produs marţi dimineaţă, în jurul orei 3.50, la intersecţia Splaiului Independenţei cu Şoseaua de Centură a municipiului Bucureşti, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, Claudia Burada.

Şoferul unui autoturism marca Audi, în care se mai aflau patru pasageri, nu ar fi dat prioritate iar maşina pe care o conducea s-a ciocnit cu un alt autoturism, marca Golf, în care se afla doar şoferul, din impact primul autovehicul plonjând în râul Dâmboviţa.

Toate cele şase persoane implicate în accident au fost rănite. Două dintre victimele din maşina care a căzut în râu au ieşit singure din apă, reuşind să mai scoată la suprafaţă încă o persoană, potrivit sursei citate.

La sosirea echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, trei victime erau în stop cardiorespirator, fiind stabilizate, declara purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Toate persoanele rănite au fost transportate la spitale din Capitală: două la Spitalul Bagadasar Arseni, una la Spitalul de Urgenţă Floreasca, două la Spitalul Sfântul Ioan şi una la Spitalul Sfântul Pantelimon, conform sursei citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.