Doi băieţi, în vârstă de nouă, respectiv 13 ani, dintr-o suburbie a oraşului Negreşti, au fost găsiţi inconştienţi de pompieri, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon şi gaz metan, într-o încăpere în care funcţiona un duş instant, racordat la o butelie GPL. După manevrele de resuscitare, copiii au fost duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, ambulanţa SMURD tip B2 (EPA) şi un echipaj specializat au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical pentru doi minori din localitatea Parpaniţa, suburbie a oraşului Negreşti. Acolo a fost trimisă şi o ambulanţă tip B aparţinând SAJ Vaslui. 
 
"La sosirea echipajelor de intervenţie, au fost găsite în stare de inconştienţă două persoane de sex masculin, cu vârste de 9 respectiv 13 ani. Au fost imediat începute manevrele de resuscitare, victimele fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Victimele au fost diagnosticate cu intoxicaţie cu monoxid de carbon şi gaz metan", a arătat ISU Vaslui.
 
Băiatul de nouă ani a fost predat în stare de conştienţă medicilor din cadrul UPU Vaslui. 
 
Conform ISU Vaslui, din primele cercetări reiese că cei doi copii s-ar fi intoxicat din cauza scăpărilor de gaz şi aerisirii insuficiente a încăperii în care era amplasat un duş instant care funcţiona prin racordarea la o butelie tip GPL.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.