Doi cetăţeni din Ucraina şi un român au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în timp ce încercau să intre în ţară cu certificate false de testare, respectiv certificat fals de vaccinare, fiind întocmite dosare penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În activitatea desfăşurată de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, începând cu data de 1 iulie 2021 până în prezent au fost constatate un număr de trei infracţiuni de fals şi uz de fals şi fals privind identitatea în care au fost implicaţi doi cetăţeni ucrainieni şi un cetăţean român, care au prezentat la intrarea în ţară certificate de vaccinare sau de testare false, atât reprezentanţilor DSP, cât şi poliţiştilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.

El a precizat că acele trei persoane au apelat la aceste metode pentru a evita intrarea în carantină.

Andrei Ene a menţionat că cei doi ucrainieni au încercat să intre în ţară pe la PTF Isaccea, cu certificate false de testare, din ţara de origine, iar cetăţeanul român s-a prezentat la Vama Veche cu un certificat fals de vaccinare.

"Cele două persoane care au încercat să intre în ţară prin această metodă au refuzat ulterior intrarea în România, întorcându-se în ţara de origine fără a mai intra în carantină pe teritoriul naţional", a explicat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Cei doi ucrainieni au 32 de ani şi 29 de lei, iar românul - 58 de ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.