Doi bărbaţi şi o femeie din Siria care voiau să intre ilegal în ţară au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Calafat şi Giurgiu, ei declarând că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni dimineaţă, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat doi bărbaţi care mergeau pe jos, pe podul Prieteniei, dinspre Bulgaria spre România.

Cei doi bărbaţi, care nu aveau documente de identitate, au fost duşi la sediul punctului de frontieră pentru verificări, unde au declarat că sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 37 şi 38 de ani, şi că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

”Totodată, la controlul corporal asupra celei de-a doua persoane a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare, document care în urma cercetărilor s-a constatat că este fals”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Cei doi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale care se impun.

Tot luni dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean turc în vârstă de 44 de ani, la volanul unui camion înmatriculat în Turcia.

”După efectuarea controlului de frontieră, acesta a solicitat să se deplaseze într-o zonă amplasată înaintea controlului de frontieră deoarece a uitat să rezolve anumite formalităţi. Prin intermediul sistemului video amplasat în zona perimetrală, a fost supravegheată deplasarea bărbatului, observându-se că acesta era aşteptat de către o femeie”, se precizează în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Cele două persoane au fost duse la sediul PTF Calafat pentru verificări.

FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

La cercetări, poliţiştii de frontieră au constatat că tânăra este de origine siriană şi are 20 de ani. De asemenea, şoferul turc a declarat că el a fost cel care a transportat-o până în apropierea punctului de frontieră, unde aceasta a coborât din camion. După ce femeia trecea ilegal frontiera, ea urma să fie preluată de cetăţeanul turc.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră i-au predat pe bărbat şi femeie Poliţiei de Frontieră Bulgare, pentru continuarea cercetărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.