Doi bărbaţi au fost reţinuţi de DNA Timişoara după ce i-ar fi promis unui poliţist de frontieră 10.000 de euro pe săptămână, pe o perioadă nedeterminată, pentru a permite intrarea a zeci de migranţi în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 15 noiembrie, a doi inculpaţi, pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.

"În cursul zilei de 14 noiembrie 2021, cei doi inculpaţi s-ar fi întâlnit cu un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, ocazie cu care, unul dintre inculpaţi, în schimbul unor sume de bani (10.000 euro pe săptămână), i-ar fi cerut poliţistului să nu îşi îndeplinească corespunzător atribuţiile de serviciu şi să permită intrarea mai multor migranţi în ţară", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis luni.

Potrivit procurorilor, concret, inculpatul i-ar fi promis agentului de poliţie că îi va remite 100 de euro pentru fiecare migrant, în condiţiile în care urmau să fie trecute 25 de persoane, de minimum patru ori pe săptămână, pe o durată nedeterminată de timp.

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Luni, ei urmează să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.