Directorul Serviciului de Ambulanţă Vrancea declară că bărbatul rănit la mall-ul din Focşani nu are arsuri, ceea ce înseamnă că ”nu ar fi fost o explozie” în centrul comercial. ”El a vrut să intre în cinematograf, nu a fost lăsat”, a intrat prin tubulatură şi ”s-a rupt plafonul”, a mai declarat reprezentantul Ambulanţei, care a precizat că aceasta este ultima ipoteză înaintată în cazul incidentului. Varianta este confirmată şi către primarul oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”El a vrut să intre în cinematograf. Nu a fost lăsat, ulterior prin tubulatură a intrat în cinema, a ajuns undeva deasupra cinematografului şi s-a rupt plafonul. Asta este o ipoteză. Bărbatul are leziuni prin traume, nu prin explozie, nu sunt urme de arsuri, ceea ce mă face să cred că nu ar fi fost o explozie acolo”, a declarat, joi după-amiază, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vitalie Beţişor.

Primarul oraşului Focşani, Cristi Misăilă, confirmă varianta directoruluid e la Ambulanţă şi susţină că la faţa locului nu sunt indicii că s-ar fi produs o explozie.

”În sala de cinema 80 la sută din tavan e căzut. Nu se văd urme de fum sau de flăcări. Nu e miros de substanţă explozibilă, nu ştim care e sursa, nu ştim ce s-a întâmplat acolo. (...) În sala de cinema nu era nimeni. Nu cred că un telefon mobil ar fi făcut o asemenea pagubă, e o suprafaţă foarte mare. Din spusele celor prezenţi aici, persoana ar fi încercat să intre în sala de cinema, nu i s-a permis accesul, era în afara programului. Avea în spate un rucsac şi o borsetă la centură, nu-şi explică cum a ajuns acolo, s-ar părea că a pătruns pe alte căi de intrare şi din acest motiv, nimeni nu ştie ce s-a întâmplat acolo”, a declarat primarul Cristi Misăilă 

Primarul a mai declatat că în centrul comercial erau 300 - 400 de persoane, care au fost evacuate în fără probleme.

”La faţa locului sunt mobilizate forţe implicate în cercetarea evenimentului. SRI efectuează scanarea locului şi cercetări, mai multe informaţii nu avem din partea dumnealor”, a mai spus primarul.

Un apel la 112 anunţa, joi, în jurul orei 12.10 că o explozie s-a produs în zona cinematrografului din mall-ul aflat pe şoseaua de centură a oraşului Focşani.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea: o ambulanţă SMURD, una de descarcerare, precum şi o autospecială de stins incendii, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Cristina Duţă.

”A fost identificat acolo un bărbat care a suferit leziuni la nivelul mebrelor superioare şi la nivelul feţei. Acesta a fost preluat de o ambulanţăc are l-a transportat la spital”, a declarat Cristina Duţă.

Potrivit sursei citate, tavanul cinematografului a fost afectat pe o suprafaţă de 200 - 250 de metri pătraţi.

Iniţial, în presa locală s-a vehiculat că în mall a fost detonat un dispozitiv exploziv artizanal.

Ulterior, directorul SAJ Vrancea, Vitalie Beţişor, a spus că bărbatul rănit a declarat că i-a explodat telefonul. 

”A spus iniţial că de la un telefon mobil, apoi revine, nu îşi aduce aminte. S-ar părea că are probleme psihice. Nu am certitudinea exactă, însă. Nu ştim cauze." a declarat directorul SAJ Vrancea, Vitalie Beţişor.

Potrivit directorului SAJ, bărbatul rănit are 24 de ani şi este conştient. 

 O echipă pirotehnică a Serviciului Român de Informaţii (SRI) se află la locul exploziei produse în centrul comercial din Focşani, pentru a investiga cauzele deflagraţiei în urma căreia un om a fost rănit.

"Referitor la incidentul de la mall-ul din Focşani, a fost anunţată echipa pirotehnică din cadrul SRI, care este în acest moment prezentă la faţa locului şi investighează. Deocamdată nu àvem informaţii despre deflagraţie", au declarat reprezentanţii SRI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.