Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea şi Poliţia au început anchete după moartea unui bărbat de 50 de ani, beneficiar al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională Odobeşti. Decesul a avut loc la scurt timp după ce bărbatul a revenit în unitatea din care plecase fără voie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan, ancheta a început după ce bărbatul de 50 de ani a murit, la scurt timp de la momentul în care a revenit în Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională (CITO) Odobeşti, de unde plecase înainte cu câteva ore, fără permisiunea angajaţilor unităţii. Bărbatul ar fi plecat cu o maşină, iar la întoarcerea la CITO s-ar fi simţit rău, motiv pentru care personalul centrului a sunat la 112. La preluarea de către echipajul medical, bărbatul era în viaţă, însă a decedat ulterior.

Conform lui Lăscan, bărbatul ar fi avut afecţiuni cronice pentru care primea tratament, cauzele decesului urmând a fi cunoscute în urma necropsiei.

"Astăzi, 08.10.2018, unul din beneficiarii de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Odobeşti a părăsit incinta unităţii fără bilet de voie. Din relatările celorlalţi beneficiari, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, s-ar fi urcat într-o maşină neagră, cu care a plecat din faţa centrului şi care ulterior l-ar fi adus înapoi în jurul orelor 11.00, însă acesta prezenta o stare generală proastă. Personalul din cadrul centrului i-a acordat imediat primul ajutor, fiind apelat şi serviciul unic de urgenţă 112. La momentul sosirii echipajului, acesta prezenta semne vitale, însă ulterior a fost declarat decesul. Bărbatul era în evidenţe cu boli cronice şi se afla sub tratament medicamentos, prescris de medicul specialist", a transmis, luni, DGASPC Vrancea.

Potrivit sursei citate, "în intervalul celor 3 ore a fost consemnată fuga sa din centru, urmând ca managerul de caz să notifice şi Poliţia, în cazul în care acesta nu s-ar fi întors în termenul procedural de 24 de ore. În legătură cu această situaţie a fost informată atât Poliţia oraşului Odobeşti, cât şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea. Date despre această situaţie au fost furnizate şi către Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi. Cazul se află în acest moment în atenţia organelor de anchetă şi se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, precum şi a cauzelor decesului".

Şi Poliţia Vrancea a demarat o anchetă în acest caz, iar cercetările sunt derulate sub îndrumarea unui procuror, fiind vorba despre o moarte suspect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.