Cei patru agenţi de poliţie din Bistriţa-Năsăud au primit ”în mod repetat” bani de la mai mulţi şoferi, procurorul de caz documentând activitatea infracţională pentru perioada octombrie 2015 - august 2017. Doi dintre agenţi au fost prinşi în flagrant de către un ofiţer sub acoperire, au anunţat, marţi, reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii DGA, ofiţerii instituţiei şi procurorul de caz au documentat activităţi infracţionale desfăşurate de cătr patru agenţi de la Poliţia Rutieră Bistriţa-Năsăud în perioada octombrie 2015 - august 2017.

”În mod repetat, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, cei patru agenţi de poliţie au primit diverse sume de bani de la mai mulţi conducători auto/participanţi la trafic pentru a nu îndeplini sau pentru îndeplinirea necorespunzătoare a unor acte ce intrau în atribuţiile lor de serviciu”, se arată în comunicat.

Astfel, în noaptea de duminică spre luni, doi dintre agenţii de poliţie au fost prinşi în flagrant în timp ce au primit de la un investigator sub acoperire suma de 150 lei pentru a nu întocmi proces-verbal de constatare a unei contravenţii rutiere.

În cursul zilei de luni, ofiţerii DGA, la delegarea şi sub coodonarea procurorului de caz, au efectuat un număr de cinci percheziţii domiciliare şi la sediul unităţii unde agenţii îşi desfăşoară activitatea.

La activităţi s-a beneficiat de participarea Serviciilor Judeţene Anticorupţie Cluj, Sălaj, Mureş, Satu Mare şi Maramureş, DGA – Centrul Operaţional 3, precum şi Brigada de Operaţiuni Speciale Cluj şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi “Gelu Voievod” Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, s-a beneficiat de sprijinul conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud.

Cei patru au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru luare de mită în formă continuată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.