Procurorii DIICOT Dâmboviţa au reţinut şi propun arestarea preventivă a şase persoane într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism, camătărie şi spălare de bani, în care anchetatorii români au colaborat cu cei din Cehia, în acest dosar fiind făcute percheziţii domiciliare în Găeşti şi Praga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit informaţiilor furnizate, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, procurorii DIICOT Dâmboviţa şi poliţiştii de la BCCO  au documentat activitatea infracţională a unui grup organizat, constituit în oraşul Găeşti şi specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, camătărie şi spălare de bani.

În acest dosar, şase persoane au fost reţinute, acestea fiind prezentate, joi, cu propunere de arestare preventivă. Anchetatorii români au făcut, miercuri, şapte percheziţii la domiciliile suspecţilor, de unde au ridicat opt autoturisme, două arme neletale supuse autorizării, nouă telefoane mobile, două laptopuri, 700 de lei şi mai multe documente şi înscrisuri. Poliţiştii au colaborat la acest dosar şi cu autorităţile judiciare din Cehia, fiind făcute trei percheziţii domiciliare şi în Praga.

Conform anchetatorilor, începând cu anul 2013, suspecţii din acest dosar ar fi racolat mai multe tinere în vederea practicării prostituţiei atât în România, cât şi în Cehia. De altfel, cinci tinere care practicau prostituţia şi un bărbat implicat în activitatea infracţională au fost identificaţi în Praga.

Totodată, doi dintre suspecţi ar fi obţinut venituri ilegale ca urmare a unor activităţi de cămătărie.

Tribunalul Dâmboviţa urmează a se pronunţa cu privire la propunerea de arestare preventivă a celor şase suspecţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.