Treizeci şi nouă de câini, care erau ţinuţi de un bărbat din Titu în condiţii improprii, au fostb preluaţi de o asociaţie. Bărbatul a fost amendat cu amenzi totale de 10.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma demersurilor efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, 39 de câini au fost încredinţaţi unei asociaţii nonprofit autorizată în domeniul protecţiei animalelor. Având în vedere că la nivelul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost înregistrate mai multe sesizări ale unei femei, din oraşul Titu, cu privire la faptul că vecinul acesteia, un bărbat, de 63 de ani, deţine foarte multe exemplare canine de rasă comună care provoacă disconfort, fără a fi asigurate condiţiile de bună stare a acestora, la nivelul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost desfăşurate mai multe activităţi pentru preluarea animalelor”, a transmis, vineri, Poliţia Dâmboviţa.

Sursa citată a precizat că, în urma demersurilor întreprinse, poliţiştii au identificat o asociaţie nonprofit, cu profil de protecţie a animalelor, dispusă să preia exemplarele canine cu titlu gratuit.

”În perioada 18 iulie – 18 august a.c., asociaţiei i-au fost încredinţaţi 39 de câini pentru adăpost şi îngrijire. În prezent, fostul proprietarul mai deţine două exemplare canine care sunt sterilizate, vaccinate şi microcipate”, a mai transmis sursa cutată.

Poliţiştii precizează că, anterior, bărbatul respectiv a fost sancţionat contravenţional, cu amenzi de peste 10.000 de lei, pentru încălcarea mai multor prevederi legale.

”Poliţiştii atrag atenţia tuturor deţinătorilor de animale cu privire la faptul că au obligaţia de a asigura un adăpost corespunzător, hrană şi apă suficiente, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire şi atenţie. De asemenea, aceştia au obligaţia de a avea un comportament lipsit de brutalitate faţă de animale, de a asigura condiţiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute, precum şi de a nu le părăsi sau izgoni”, a mai transmis IPJ Dâmboviţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.