Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade s-a produs joi, la ora 13.54, în judeţul Buzău, în zona sesimică Vrancea. Iniţial, pe site-ul Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a fost anunţat şi un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade, în judeţul Bistriţa-Năsăud, la aceeaşi oră ca şi cutremurul din judeţul Buzău, directorul INFP, Constantin Ionescu, precizând ulterior că a fost un mesaj automat transmis greşit de calculator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul de 4,4 grade pe scara Richter din judeţul Buzău s-a produs la adâncimea de 140,5 kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Râmnicu Sărat (43 de kilometri), Covasna (44 de kilometri), Focşani (50 de kilometri), Buzău (53 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (58 de kilometri).

Datele publicate pe site-ul INFP despre un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter produs joi, la ora 13.54, în judeţul Bistriţa-Năsăud, la o adâncime de cinci kilometri, au fost retrase de pe  www.infp.ro.

Directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu, a declarat, pentru News.ro, că a fost vorba de o afişare greşită pe site despre un cutremur la Bistriţa-Năsăud, informaţie transmisă automat din calculatorul care evaluează parametrii cutremurelor.  

“04/08/2016 13:54:37 cutremur in judetul Bistrita-Nasaud, localizat automat.Coordonate: lat 47.0546; lon 24.3809.Magnitudine: 5.3, adancime: 5km”, a fost mesajul afişat pe site-ul INFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.