Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru camată, fiind acuzaţi de către procurorii din Covasna că în ultimii cinci ani au dat bani cu dobândă. De asemenea, în acelaşi dosar sunt anchetate şi două femei, pentru spălare de bani deoaree au încercat să dea o aparentă legalitate sumele obţinute de bărbaţi din camătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna anunţă, miercuri seară, că patru persoane sunt urmărite penal.

Doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru camată, ”reţinându-se în fapt în sarcina lor că, în perioada 2018-2023, au dat bani cu dobândă în afara cadrului legal, mai multor persoane fizice”.

De asemenea, în acelaşi dosar sunt cercetate două femei, una de 41 de ani şi cealaltă de 69 de ani, pentru spălare de bani.

Acestea sunt acuzate că “au dobândit şi au deţinut bunuri imobile provenite din activitatea infracţională a unuia dintre inculpaţi, dând o aparenţă de legalitate a sumelor obţinute din activitatea de camătă”.

Procurorii au făcut percheziţii la 16 imobile şi au găsit înscrisuri şi diferite sume de bani, care au fost indisponibilizate. 

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, iar cele două femei sunt cercetate sub control judiciar.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.