Copiii dintr-un centru de protecţie din oraşul arădean Ineu au fost evacuaţi, marţi după-amiază, în urma unui incendiu izbucnit în clădire, în camera arhivei de documente, fără ca vreo persoană să fie rănită. Din primele date, a reieşit că focul a pornit de la instalaţia electrică a clădirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, în Complexul de servicii sociale din oraşul Ineu, care găzduieşte copii de diferite vârste, fără familii. Incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit produs la instalaţia electrică dintr-o încăpere aflată la parterul clădirii, unde se află arhiva instituţiei.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, incendiul a fost sesizat de către personalul casei de copii, care a sunat la 112, iar pompierii locali au lichidat incendiul în aproximativ 30 de minute.

În clădire se aflau aproximativ 15 copii de vârste diferite, precum şi personalul centrului, aceştia fiind evacuaţi după izbucnirea incendiului, fără a se înregistra răniţi.

"Incendiul nu a pus probleme majore, însă au fost degajări mari de fum. Au ars moblier şi documente din încăperea în care a izbucnit focul, fiind afectate alte două încăperi", a declarat Pleşca.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Arad, de care aparţine centrul, din primele cercetări ale pompierilor a reieşit că incendiul a izbucnit de la instalaţia electrică a clădirii, respectiv din cauza unui întrerupător defect la care s-a produs un scurtcircuit.

Conform sursei citate, în incendiu au ars obiecte de mobilier şi documente din arhivă.

La faţa locului, a fost prezent şi un echipaj medical, nefiind însă necesară inbtervenţia acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.