Anchetatorii din România şi Germania au lucrat împreună într-un dosar de evaziune fiscală şi delapidare, cu prejudiciu estimat de 4,5 milioane de euro. Un suspect pe numele căruia era emis mandat european de arestare a fost prins în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 14 februarie 2023, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 2 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ca urmare a unui ordin european de anchetă emis de autorităţile judiciare germane, într-un dosar penal privind infracţiuni de evaziune fiscală şi delapidare”, a transmis, joi, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că la activităţi au participat şi 4 ofiţeri din cadrul Departamentului de investigaţii fiscale din Munchen.

”În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri şi alte mijloace de probă utile cauzei. Totodată, a fost depistată o persoană ce are calitatea de bănuit în cauză şi pe numele căreia era emis un mandat european de arestare”, au mai precizat poliţitşii.

Aceştia au explicat că bănuitul a fost predat Biroului Urmăriri din cadrul Poliţiei Capitalei, în vederea prezentării acestuia în faţa organelor judiciare abilitate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 4,5 milioane de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.