Cadrele medicale au început evaluarea migranţilor găsiţi, vineri, la bordul unei ambarcaţiuni pe Marea Neagră. O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale deoarece acuza un traumatism la mână, dar a refuzat să fie transportată la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala pentru intervenţii în accidente colective şi calamităţi, o ambulanţă SMURD. În prezent se efectuează triajul persoanelor în punctul medical avansat. Triajul este efectuat de către medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. Până în prezent nu au fost probleme medicale deosebite. O singură persoană s-a prezentat cu un traumatism la membrul superior, a fost evaluată şi i s-a acordat asistenţă medicală la punctul medical avansat, însă aceasta a refuzat transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Oana Manoilă. 
 
Nave ale Gărzii de Coastă Constanţa şi ale ARSVOM au intervenit, vineri, pentru salvarea unei nave cu migranţi, la bordul căreia se aflau 60-80 de persoane, între care şi copii. Nava a fost găsită la 25 de mile marine travers de Vama Veche, în apropierea frontierei cu Bulgaria, fiind adusă în Portul Constanţa, unde migranţii au fost debarcaţi. Autorităţile urmează să fie afle naţionalitatea migranţilor şi metodele prin care au ajuns pe teritoriul României.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.