Paisprezece persoane au fost reţinute pentru contrabandă cu ţigări, în urma a 65 de percheziţii făcute de către poliţişti în judeţele Constanţa şi Călărăşi, cu această ocazie fiind confiscate 22.000 de pachete de ţigarete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în data de 5 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Constanţa au făcut 63 de percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa, alte două fiind în judeţul Călăraşi, în cauză fiind desfăşurate cercetări în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă asimilată, coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
“Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2019, mai multe persoane ar fi comercializat ţigarete care nu aveau aplicate timbre fiscale prevăzute de legislaţia română în vigoare sau care prezentau timbre fiscale aparţinând unor state străine.  În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 21.697 de pachete de ţigarete, aproximativ 2 tone de materiale pirotehnice interzise la deţinere, 4 autoturisme, 19.500 de euro şi 15.000 de lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.
În urma acestei acţiuni, 14 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi duse în arestul IPJ Constanţa, urmând să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. 
La percheziţii au participat 163 de poliţişti din Constanţa şi 80 de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Constanţa, Tulcea, Galaţi, Călăraşi şi Brăila
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.